Utiliteitsbouw

JR-consult is een onafhankelijk adviesbureau op het gebied van de werktuigbouwkundige installaties in gebouwen. Als adviseur installatietechniek kunnen wij gebouwgebonden installaties ontwerpen en engineering. De adviezen zijn maatwerk en worden voor het betreffende bouwwerk op basis van wensen, gebruik en budget van de opdrachtgever opgesteld.

Wij beheersen de volgende disciplines, zowel voor utiliteit als woningbouw:

  • Verwarming
  • Koeling, airconditioning en klimaatbeheersing
  • Ventilatie en luchtbehandeling
  • Regeltechniek en regelinstallaties
  • Sanitaire-, water- en afvoertechniek (HWA, VWA)
  • Onderhoud, beheer en legionella preventie
  • Duurzame bouwtechniek en energiebesparing

Binnen de werktuigbouwkundige installatietechniek is meer dan 15 jaar ervaring aanwezig. Alle aspecten van aanvraag tot en met oplevering en nazorg zijn bekend binnen de organisatie.

LCM (Life Cycle Management)

U wilt een aangenaam werk- en leefklimaat in uw kantoor, gebouw of zorginstelling. En tegelijkertijd grip hebben op de exploitatiekosten.

Zicht hebben op de levenscyclus van een project, van concept tot sloopfase, is een belangrijke  succesfactor in het slagen van een project. Door vooraf in het ontwerpproces strategische keuzes te maken op het gebied van systemen en objecten, kunnen de kosten op langer termijn worden gereduceerd. JR-consult draagt zorg voor de uitvoering en begeleiding van dit concept. Daarnaast gebruiken wij deze kennis om tot strategische verbeter voorstellen en ontwerpen te komen.

Wij zijn gewend om projectmatig te denken en doelgericht te handelen. Deze vaardigheden, gecombineerd met onze technische ervaring en analytische insteek maakt ons de ideale partner.

Door middel van een Life Cycle Cost benadering krijgt u uiteindelijk een oplossing waar u geen omkijken naar heeft. Het resultaat: een comfortabele, veilige en duurzame omgeving tegen lagere kosten.