Engineering & Advies

JR-consult is het aanspreekpunt voor organisaties die behoefte hebben aan technische expertise. Wij voorzien in deze vraag en leveren pragmatische oplossingen op het gebied van engineering.

JR-consult is een compacte en flexibele organisatie met een brede ervaring en achtergrond in het adviseren voor:

De drie belangrijkste disciplines van JR-consult zijn: SAMEN creëren, SAMEN realiseren en SAMEN werken.

Samen creëren betekent voor ons een adviserende rol richting onze klant, om in het voortraject van een project te zorgen voor extra waarde.
Samen realiseren zorgt voor de optimale constructieve uitwerking van uw project, waarbij de wensen en de eisen van de klant voor ons altijd voorop staan.
Samen werken biedt een vast team van specialisten, waarbij wij voor ieder project het beste team samenstellen. Door deze manier van samenwerken kunnen we flexibel inspelen op de vraag van de klant.

Onze werkwijze

Wij starten niet vanachter ons bureau, maar staan u terzijde op locatie waarbij wij zoveel mogelijk in uw projectteam toe zullen treden. Uit onze ervaring blijkt dat het werken in een projectteam een grote bijdrage levert aan het eindresultaat. Tijdens de voorbereiding van een project worden kansen en risico’s onderkend en kunnen alternatieven worden aangedragen. Wij bieden ondersteuning tijdens de bepaling van de kostprijs en denken mee om de kostprijs te verlagen, met als doel budgetten te halen. Onze doelstelling is om op deze wijze waarde te creëren en SAMEN voor het beste resultaat te gaan. Met JR-consult heeft u een betrokken partner en bouwt u aan een beter resultaat.

JR Consult helpt u bij het ontwerp, de ontwikkeling, de begeleiding, de ondersteuning en de uitvoering van engineering projecten op het gebied van automatisering, engineering, instrumentation, civil engineering, piping, electrics en electromechanics. Wij vullen uw team aan met onze experts (Project Sourcing), wij begeleiden en voeren volledige projecten uit (Turn-key Projecten) en wij vinden experts om uw team permanent te versterken (Werving en Selectie). Design Onze consultants van de design afdeling ondersteunen u in de voorbereidende fase van uw projecten. Zij ondersteunen u bij het opstellen van design notes, project plannen en budget plannen. Onze consultants werken meestal nauw samen met expert groepen van andere afdelingen en één of meerdere project managers.

Als technisch deskundige en betrouwbare partner optreden bij alle voorkomende advies, ontwerp, calculaties, engineering en begeleidingswerkzaamheden aan elektrotechnische, brand-, beveiliging- en gebouwautomatisering installaties in utiliteitswerken, woningbouw en woninginstallaties. Evenals de bijbehorende energie-bezuinigingsplannen en berekeningen, welke zich bij Architecten, Installatiebedrijven en Aannemers kunnen voordoen.

Onze diensten zijn onder andere:

 • advies- / ontwerp van elektrotechnische installaties
 • bewonersadvies woningen
 • calculaties
 • engineering
 • projectbegeleiding
 • kabelberekeningen
 • verlichtingsberekeningen
 • tekenwerk digitaliseren van Calc naar Autocad
 • veiligheidsverlichting controles
 • exploitatiebezuinigingsvoorstellen
 • het leveren van toegevoegde waarde om, van begin tot het eind, bovengenoemde activiteiten in samenspraak met de opdrachtgever tot een succes te maken.

Projecten